Съб06242017

Last updateПон, 19 Юни 2017 1pm

Търговско-икономическият съветник на Кралство Испания в Бургаската търговско-промишлена палата

 

Прочети още...Търговско-икономическият съветник на Кралство Испания в България г-жа Ева Поведано се срещна с ръководството и експертите на Бургаската търговско-промишлена палата. Визитата бе част от опознавателна обиколка из страната по време на втория й мандат у нас.
Председателят на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов представи дейностите и екипа на организацията. На въпроса му за броя на българите, работещи в Испания съветник Поведано отговори, че по данни на Посолството те възлизат на 300 000 души. От прегледа на стокообмена между двете държави стана ясно, че от пиковото равнище от 1,8 млрд. евро през 2013-та той е в трайна тенденция на спад с отрицателно салдо за България. В същото време износът ни към Испания бележи ръст от 2014-та насам, като през миналата година достига 663 млн.евро. Повече от половината от вносът ни от Испания е медни руди и техните концентрати.

Прочети още...

„Силни региони за силна икономика”

 

Прочети още...На 25-ти май в Бургас се проведе национален бизнес форум „Силни региони за силна икономика” с участие на експерт на БсТПП. Официални гости на събитието бяха заместник кметът по икономика и стопански дейности на Община Бургас Красимир Стойчев главният секретар на Областна администрация Бургас Валентин Люцканов. Форумът се организира от списание „Бизнесклуб” и ще се проведе в общо 20 големи общини до края на годината.
Участниците получиха полезни съвети за възможностите за развитие на българския бизнес по оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност” и „ Развитие на човешките ресурси” от „Фърст консулт” – представители на Асоциацията на професионалните консултанти по европроекти.

Прочети още...

ПОСЕЩЕНИЕ НА АМЕРИКАНСКИ СТУДЕНТИ

Бургаската търговско-промишлена палата прие на посещение група студенти от колеж Хавърфорд, САЩ, водена от проф.Шанън Мъд. Поводът за срещата бе проучване на предприемачеството, ролята на туризма в структурата на икономиката и достъпа до финансиране за малкия бизнес в България. В събитието участваха и студенти от бургаския университет „Проф.д-р Асен Златаров”.
Радко Дренчев запозна гостите с историята и функциите на Бургаската търговско-промишлена палата. Той подчерта, че принципът на доброволното членство в работодателската организация е стимул за непрекъснато разработване и предлагане на нови, атрактивни услуги в отговор на потребностите на бизнеса. Като ръководител на ЕИЦ „Европа директно” към Палатата, Дренчев запозна гостите с видовете финансиране в Европа - грантово/ безвъзмездно и чрез кредитиране.

Прочети още...

СРЕЩА С БЕЛГИЙСКА ДЕЛЕГАЦИЯ

Прочети още...На 17-ти май 2017 година представители на ръководството и екипа на Бургаската търговско-промишлена палата участваха в среща с белгийска делегация по покана на кмета на община Бургас Димитър Николов. Събитието бе част от програмата на мулти браншова икономическа мисия, организирана от Търговската служба към Посолството на Кралство Белгия в София. Целта на мисията бе среща с потенциални партньори и крайни клиенти, както и разкриване на предимствата от създаване на филиали в Бургас.

Прочети още...

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo