Чет05252017

Last updateСря, 10 Май 2017 12pm

Посещение на Посланика на Пакистан в БсТПП

 

Прочети още...Извънредният и пълномощен посланик на ислямска република Пакистан в България Н.Пр. Бабар Хашми се срещна с ръководството и експертите на Бургаската търговско-промишлена палата. Целта на визитата бе отправяне на покана за участие в 10-то издание на Експо Пакистан, насрочено за провеждане в периода 9-12 ноември 2017 г. в Карачи.
Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов направи преглед на българско-пакистанските търговски отношения и отбеляза, че те имат потенциал за развитие. Посланик Хашми изрази своето задоволство от срещата и подчерта, че 50-годишното приятелство между двете държави е добра основа за надграждане и развитие на бизнеса.

Прочети още...

Български фирми могат да получат подкрепа за интернационализация на дейността си

 

Прочети още...Европейската комисия стартира пилотния проект  Ready2Go, в рамките на който 80 динамични европейски предприятия ще бъдат подкрепени да излязат на нови пазари и да опознаят възможностите за търговия в трети страни. Проектът е ръководен от Промос-Миланската търговска палата, в сътрудничество с EEN. Подкрепата се състои в следните дейности:
  • Индивидуално обучение и програма за развитие на бизнес план за интернационализация.
Тридневно бучение ще бъде проведено в самото предприятие в периода между юли и август 2017г., като останалата част от обучението ще се проведе дистанционно.

Прочети още...

Английският посланик с идея за директна връзка между английския и родния бизнес

 

Прочети още...Интернет базирана платформа за директен контакт между английски производители и българските търговци представи в Бургас Нейно превъзходителство посланикът на Кралство Великобритания Ема Хопкинс със съдействието на Бургаската търговско-промишлена палата.
На презентацията присъства зам.-кметът Красимир Стойчев, а тя бе открита с приветствие към гостите и присъстващите от председателя на Бургаската търговско-промишлена палата инж. Цанко Иванов. Приветствие към проявилите интерес поднесе на български и посланик Хопкинс.
Целта на платформата “Exporting is GREAT Success stories” е българските търговци да имат пряк контакт с производителите от Албиона, за да се избягва оскъпяването на стоките чрез преминаването им през посреднически фирми.

Прочети още...

„Фонд за ускоряване и начално финансиране“ ще подкрепя българските предприемачи в ранния етап от развитието им

 

Прочети още...„Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД (ФМФИБ) стартира пазарни консултации, чиято цел е да се финализират параметрите на финансов инструмент „Фонд за ускоряване и начално финансиране“ (ФУНФ). Той е съ-финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК) от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).
Бюджетът по програмата, предназначен за ФУНФ,възлиза на приблизително 107.5 милиона лева. В допълнение, се очаква да бъде привлечено частно финансиране от 10% до 40% от общия размер на ФУНФ. Средствата ще бъдат използвани за създаването на един или няколко инвестиционни фонда с цел подкрепа на стартиращи предприятия.

Прочети още...

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo