Съб08082020

Last updateСря, 08 Юли 2020 10am

БсТПП създаде Център за кариерно развитие

 

logo bstpp 1През месец юни 2014 г. заработи Център за кариерно развитие към Бургаската Търговско Промишлена Палата.
Основната цел на Центъра е да информира и консултира заети лица, стоящи на ключови позиции в МСП и лица, стартиращи и управляващи собствен бизнес. Центърът ще съдейства за професионалното развитие на  специалистите, най-вече в областта на личностните качества и умения за кариерно израстване.


Център за кариерно развитие е част от мащабен европейски проект, който се осъществява по Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси» с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз, изпълняван от Българска търговско-промишлена палата със съдействието на мрежата на регионалните палати.
Консултантът в Центъра за кариерно развитие ежедневно извършва следните дейности:
  •
проучва наличните свободни позиции, обявени от фирмите, като следи не само обявите и публикациите във фирмените сайтове, но при възможност директно се свързва със самите работодатели и проучва кариерните възможности,предлагани от съответната компания,
  •
консултира заетите лица, които търсят възможности за кариерно израстване, като ги ориентира към свободните позиции, съдейства им при подготовката на професионална автобиография /CV/, мотивационно писмо, референции, препоръки, поведение при интервю и др.
  • поддържа локални бази данни за работодатели, предлагащи свободни позиции и за специалисти, интересуващи се от възможности да заемат подобни позиции.
Освен текущото индивидуално консултиране на заети лица и работодатели относно израстването и мобилността на работната сила, Центърът за кариерно развитие при БсТПП ще организира няколко мероприятия в рамките на заданието на проекта - еднодневни обучения на заети лица и работодатели, еднодневни консултантски дни и Информационен Ден на кариерата.
Първото обучение ще се проведе на 2 юли 2014г. / сряда/ , а на следващия ден 3 юли 2014г. /четвъртък/, участниците ще могат да се възползват от индивидуални консултации по темите на обучението от висококвалифициран преподавател от БСУ, партньор на БТПП по проекта.
Обучението и консултирането са безплатни за участващите.
Мястото на провеждане е залата на БсТПП в гр.Бургас,
ул.”Л.Каравелов” 12Б, ет.2.
За допълнителна информация и регистрация за участие,но не по-късно от 30 юни 2014г.:
Пепа Тонева, тел. 056/ 810 129, email: pepa.toneva@gmail.com

 

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo