Пон06012020

Last updateПон, 25 Май 2020 4pm

Устойчиви холандски бизнес практики в Бургас

 

hol primorez1Бургаската търговско-промишлена палата, нейният информационен център „Европа директно” и Посолството на Кралство Нидерландия проведоха съвместен семинар „Устойчиви холандски бизнес-практики”. Темата привлече интереса на повече от 60 представители на бизнеса, научните среди и местната администрация на 27. 11. 2014 г. в Гранд хотел „Приморец” в Бургас.
След приветствията на Н. Пр. Том ван Оорсхот, Посланик на Кралство Нидерландия и Красимир Стойчев, зам. кмет на Община Бургас Председателят на Бургаската търговско-промишлена палата инж. Цанко Иванов запозна аудиторията с основните характеристики на българо-холандските търговско-икономически отношения: с 6,3 млрд. eвро преки чуждестранни инвестиции за периода от 1996-та до 2013-та Нидерладия е най-големият чуждестранен инвеститор у нас, търговският стокообмен между двете страни за 2013 е в размер на 1 164,2 млн. eвро.

През същата година държавата ни е посетена от 92 360 холандски туристи. В заключение Председателят изрази своята благодарност към Посланик Оорсхот за избора на Бургас като място за провеждане на мероприятието и изрази надежда, че семинарът ще предостави много полезна информация и възможности да контакти на всички участници.
В кратки 15-минутни презентации слушателите се запознаха с решенията за енергийна ефективност на Djadadji, иновационните подобрения за влекачи на Multraship BV, как може да се стори устойчиво навсякъде с Power Cem, кога е удачно отпадъците да се превръщат в енергия според иновативния подход на Waste4ME, как Damen Shipyards строят и експлоатират кораби екологично. Директорът на Дирекция „Икономически и стопански дейности” на Община Бургас Ивелина Стратева разказа за устойчивите градски проекти и политики на Община Бургас, след което дискусията се пренесе на изискания коктейл, организиран от Посолството.

hol primorez2

hol primorez3

hol primorez4

hol primorez5

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo