Пон06012020

Last updateПон, 25 Май 2020 4pm

Споразумение за сътрудничество между палатите на Бургас и Одрин

 

bs odrin1Делегация от Одринската търговско-промишлена палата, водена от Председателя Реджеп Зипкинкурт посети БсТПП на 19. 12. 2014 г. Ден след като Председателката на Съвета на жените към Одринската ТПП Елмаз Аслан бе отличена с почетна грамота за приноса си в развитието на контактите между жените в бизнеса от България и Турция, партньорите от двете страни скрепиха волята си за сътрудничество с подписването на споразумение.


Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов направи анализ на икономическата обстановка в България като цяло и преглед на резултатите и проблемите на Бургаската търговско-промишлена палата. В контекста на широкообхватния проект на споразумение за сътрудничество между двете институции той конкретизира две приоритетни направления за работа: партньорство по проекти, финансирани от ЕС и насърчаване на женското предприемачество. Председателката на Клуба на жените в бизнеса към БсТПП Соня Георгиева също изрази желание и готовност да работи за популяризирането на стопанската инициативност сред нежния пол посредством съвместни дейности и обмен на добри практики със сродния Съвет на жените предприемачи към Одринската палата.
Г-н Зипкинкурт напълно сподели мнението на българския си колега, че качества като дисциплинираност, социална отговорност, диалогичност, дипломатичност и предпазливост често правят дамите по-успешни в бизнеса. Доказателство за това е, че е управлението на 5 от 9-те му фирми е поверено на жени, както и подетата от него законодателна инициатива за осигуряване на преференциални кредитни условия за жени-предприемачи.
Ръководителите на двете Палати подчертаха традиционно добрите си взаимоотношения с представителите на местната власт и бяха единодушни, че могат да служат като мост за сближаването им.

bs odrin2

bs odrin3

bs odrin4

bs odrin5

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo